Beaune, en stukje nostalgie voor ons

 5 September 2015   Huurtent

Vanochtend vertrokken, met pijn in ons hart, vanaf camping Vauban naar het kleine stadje Beaune in de regio Bourgondië (departement Côte-d’Or). 35 jaar geleden is hier op camping Le Grappe d’Or onze liefde voor kamperen in Frankrijk ontstaan. Destijds kwamen wij op deze terrassencamping met uitzicht over de wijnvelden van Meursault aan in ons oude Ford Fiestaatje, met koepeltentje en zelfs 2 stoeltjes en campingtafeltje. Wat voelden wij ons rijk om hier te mogen zijn.

Uitzicht over de wijnvelden


Dezelfde camping met net het verschil: geen tenten welkom! De camping nog helemaal hetzelfde, weliswaar met zwembadje en restaurant, maar wel dezelfde terrassen en hetzelfde uitzicht. Voor onze caravan (zeker geen groot formaat) was zeker nog plaats. De dame aan de receptie, goed Engels sprekend, vertelde dat er zelfs nog plaats op een kampeerplaats met uitzicht over de wijnvelden was. Wij enthousiast, en zonder te kijken, direct met caravan ernaar toe gereden. Ok wij zijn dus onervaren, dus dan sta je in het uiterste hoekje en kun je niet meer voor- en achteruit. Het enige wat op dat moment mogelijk was, er waren geen buren aanwezig, caravan loskoppelen en gewoon beetje bijduwen en genieten van het uitzicht.

Doorkijkje naar Meursault


Het uitzicht fantastisch, de caravan in het uiterste hoekje van de camping en wij op weg naar Beaune. Genoten van de leuke straatjes en het Hôtel-Dieu van Beaune bezocht. Dit gebouw stamt uit de 15e eeuw en werd tot 1971 als ziekenhuis gebruikt. Vanuit de grote ziekenzaal kon je zo de mis volgen in de aangesloten kapel. Verder een heerlijk wijntje genoten op een gezellig terras met een bord vol regionale lekkernij ( Worst, Franse kaasjes ).

De volgende ochtend bleek dat de buren sterk en heel ervaren kampeerders waren. Met 3 sterke (Nederlandse) mannen de caravan gedraaid, de auto aangekoppeld en alsof wij het al jaren doen heel relaxed de camping verlaten. (jammer dat Virginie dit allemaal nog niet wist, had ze vast beter geslapen.)

Charmant Beaune


Huurtent reist via Bourgondië naar Poitou-Charentes. Dit is een flinke reis, maar doordat Ruud de Franse taal redelijk beheerst en 107.7 Fm regelmatig de files doorgeeft, hebben wij weliswaar een kleine omweg gemaakt maar zijn verder geen file tegengekomen.



Anderen lazen ook onze blogs over  campingkamperenfrankrijkbelevingverslagvakantiesteden