Eindelijk kunnen we zelf op vakantie

 30 September 2014   Femke

Voor de mensen die werken in het toerisme is september de vakantiemaand bij uitstek.
Als de camping- en hotelgasten weer thuis en aan het werk zijn, krijgen de eigenaren en het personeel iets meer lucht. Eindelijk kunnen ze zelf op vakantie!

Welverdiende ontspanning na een druk seizoen
„Even geen zwembadonderhoud, snoeiwerk of problemen oplossen met lekkende gasflessen. Ik doe het tijdelijk zonder niet werkende wifi-spots, kapotte douchekoppen en waterleidingen”, zegt Bart van Kampeercentrum Klein Canada. De vaste gasten die ook in het najaar op de camping verblijven, kunnen wel even zonder goed onderhouden grasveldjes, versgeverfd hekwerk, uiteenlopende animatieactiviteiten en hulp bij allerhande kampeerperikelen. En niet alleen Bart neemt het ervan. Hordes mensen in het toerisme en de horeca hebben zich van april tot en met augustus meer dan full time ingezet en genieten momenteel van hun jaarlijkse (na)zomervakantie.

Luxe of basic? Camping of hotel?
Wat zijn populaire vakanties onder mensen die al het hele jaar op een camping doorbrengen? Willen ze nu verzorgd worden en kiezen ze voor luxe of voeren ze het back-to-basicthema gewoon nog even door? Bart en zijn vrouw gaan in elk geval niet voor de Spaanse najaarszon of voor een all inclusive resort in Turkije. Zij genieten - zoals elk jaar - optimaal van de rust en de vrijheid in hun gehuurde camper. In… Canada! Groot Canada wel te verstaan. Ze zijn verknocht aan dit prachtige land met alle ruimte en een natuur die het beste te omschrijven is in superlatieven. Ze kamperen zoals ze de hele zomer al gedaan hebben, maar dan nu op meerdere plekken, in alle rust en in een geweldige omgeving.

Ieder wat wils
De een geniet dus van kamperen met een camper of in een (gehuurde) tent of stacaravan. De ander kiest voor luxe en weldaad en laat zich na gedane arbeid vertroetelen in een hotel of resort. Waar de een kiest voor zuidelijke zon in het najaar, gaat de ander juist de kou tegemoet en de bergen in. Zolang je doet waar jíj blij van wordt, zit je goed. Het is jouw vakantie en jouw feestje!




Anderen lazen ook onze blogs over  vakantiebeleving