File bij knooppunt Azelo

 15 Maart 2017   Wandelen met Jan

Jan wandelt voor ons langs mooie plekjes in Nederland en beschrijft wat hem daar opvalt.


Helaas kennen de meesten van ons Azelo alleen van de filemeldingen. “Er staat een file op de A1 ter hoogte van het knooppunt Azelo!” Da’s mooi om te weten, stoort me niks! Want ik ben daar toch niet!

Je zou daar maar in de rij staan en je niet bewust zijn van al het moois in je directe omgeving.

In de file heb je niks beters te doen dan je voorganger te volgen, stapvoets en stressvol. Let op! Een paar kilometer maar en het genieten begint. Nu een gratis advies; Ga van de snelweg af en stop in Azelo! Oh, Azelo bestaat dat dan? Ja, het bestaat en is de moeite waard!

Verwacht geen wereldstad met allure, maar een dorpje, meer een gehucht, met heerlijke wandelmogelijkheden, eindeloze fietspaden en hoofdzakelijk gezonde agrarische luchten. Azelo kent al jaren een groot AZC, een totaal in de omgeving opgenomen centrum waar de bewoners op krachten kunnen komen. Azelo biedt zoveel meer voor de liefhebbers van rust en natuur. We liepen er een rondje met onze hond en realiseerden ons dat het aan een stuk genieten is. Natuurlijk weet je dat je niet de enige en eerste bent die hier een wandeling maakt en zijn of haar liefde voor de natuur heeft bevestigd voor de eeuwigheid of zo lang als het duurt.


Wandelen bij Azelo


Genieten omdat de mensen je gewoon nog groeten, de boeren op het land aan het werk zijn, de vogels alle andere geluiden overstemmen en toch nog een stilte in het bos heerst die adembenemend is. Stil staan bij een kikkerpoel of schapenweide of koffiedrinken bij een boerin die je gastvrij uitnodigt. Het is een aantal vanzelfsprekende zaken in Azelo. Niks commercieels aan, gewoon van mens tot mens zoals het toch het fijnst is. Even kuieren met een andere wandelaar (kuieren staat hier in Azelo voor ‘een praatje maken’) en weer doorkuieren (Brabants voor ontspannen wandelen).

Wanneer je liever een stuk fietst kan dat ook prima. Want knooppunt Azelo vormt niet alleen een onderdeel van de autoweg A1, midden in het dorp, op de zo ongeveer enige kruising, staat aan de kant van de weg een ander knooppunt Azelo, namelijk van de fietsrouteknooppunten. Werkelijk in alle windrichtingen kun je hier kiezen. Door het schitterende landgoed van Twickel of door de landerijen naar Almelo of Hengelo.

Wandelen bij Azelo


Wanneer het je dan misschien bevalt in Azelo en waarom ook niet? Dan kun je hier overnachten in schitterende accommodaties. Accommodaties die niet alleen machtig mooi in het landschap liggen en die ook nog een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding hebben. Zoek maar eens op Droste’s Boerderijlodges Dubbelinks of de Beiert beide in Azelo. Paradijselijke speelomgevingen voor volwassen en kinderen.



Anderen lazen ook onze blogs over  AzelotwentewandelenNederland