Huurtent gaat kerstinkopen doen in Riquewihr

 4 September 2015   Huurtent

Wij hebben vanochtend geoefend op het afbreken van de tent.
De voortent kunnen wij dus binnen 15 minuten in de opbergzakken hebben en achter in de auto. Let op, alles geveegd en de haringen schoon geklopt. Niet slecht voor amateurs…

We hebben toch maar besloten nog een extra heerlijk dagje op camping Vauban te blijven.

Intussen is het in de Alsace/Elzas nog steeds erg warm, en we hebben vandaag gekozen voor een tochtje met de auto richting Riquewihr. Werkelijk, mocht je kamperen in de Vogezen, bezoek dan zeker dit mooie plaatsje.

Bezoek aan Riquewihr


Een sprookje om te zien met een hoog Kerst- en Anton Pieck-gehalte. Je wilt het niet weten, hoewel het helemaal tegen mijn principes is, alles op zijn tijd namelijk, heb ik in september kerstinkopen gedaan! De kerstwinkel midden in Riquewihr (12 maanden per jaar open) heeft wel 3 aflopende etages vol met kerstversieringen en kerstartikelen in alle kleuren en maten, en van allerlei materialen. Peperduur maar dan heb je ook wat. Ik heb gekozen voor 2 eenvoudige dikke kerstmannetjes en verheug me stiekem al een beetje op de leukste dagen van de komende winter.

Kerstwinkel in Riquewihr


Verder zijn we in Riquewihr dan toch overstag gegaan en hebben een van de specialiteiten van deze streek geproefd. Want het moet wel gezegd worden, het eten in deze streek is bijzonder zwaar en niet onze favoriet. Flammkuchen (een soort dunne pizza) of zuurkool met spek, worst en varkenspoot midden in de zomer, en dat terwijl we ’s morgens netjes onze cholesterolverlagende boter gebruiken op onze vezelrijke broodjes. Dat gaat het niet worden. Wel kiezen we een salade met een heerlijke uien-quiche. En dat vergezeld van een lekker glaasje Riesling. Niet slecht en dat in een gezellige Stube.

Genoeg energie opgedaan om de volgende dag op ons gemak richting de Bourgogne te vertrekken.

Stube Riquewihr





Anderen lazen ook onze blogs over  verslagbelevingkamperencampingfrankrijkreizenvakantie