Ondanks Creditcard en Pinpas - Nederlanders nemen toch veel contant geld mee op vakantie

 14 Juli 2014   Ruud

Uit een onderzoek van Mastercard (lees het volledige artikel hier) blijkt dat we ons op vakantie graag laten verrassen door avontuur en cultuur, ondanks het clichébeeld dat er van de Nederlandse toerist bestaat.

Behalve als het om geld gaat. Het blijkt dat 77% van de ondervraagde vakantiegangers extra cash meeneemt op reis. En dat terwijl bijna iedereen (98%) vertrouwt op betalen en pinnen met betaalpas in het buitenland. Merkwaardig.

Ondanks dat we ons eigen kussen, de pindakaas, hagelslag en aardappels thuislaten zijn een aantal zaken die erg gemist worden. Bovenaan de lijst staat een goede internet verbinding, daarna het eigen bed en vervolgens vrienden en familie. Wat we volgens het onderzoek minder missen zijn de buren, de krant en dropjes.

Het onderzoek gaat nog even in op het vertrouwen in plastic betaalmiddelen in het buitenland. In Nederland betalen we langzamerhand erg makkelijk en overal met een pasje en is de portemonnee verder bijna leeg op wat kleingeld na, maar in het buitenland stoppen we steeds weer bij een beschikbare pinautomaat om een hoeveelheid cash uit de muur te halen. Dat is feitelijk helemaal niet nodig, want binnen de Eurozone kun je vrijwel overal terecht met je pinpas. In winkels, restaurants en op de camping. Zonder kosten.


Anderen lazen ook onze blogs over  vakantiegeld