Buitenzwembad met kinderbad
Meer/recreatieplas in de buurt
Strand in de buurt
Animatieprogramma kinderen in hoogseizoen

Boeken op camping Airotel Oléron? Kies hier verblijf en organisatie:

 CHALET OF HUISJE BOEKEN

Camping Airotel Oléron

Over camping Airotel Oléron, Poitou-Charentes

Camping Domaine d'Oléron, bij Le Chateau d'Oleron, ligt op een mooi groen terrein, op slechts enkele kilometers van de oceaan. Het verwamde zwembad met groot terras vormt het hart van dit vakantiepark. Hier kun je ontspannen of in het hoogseizoen een les aqua-aerobic volgen.

De camping heeft goede sportfaciliteiten zoals tennisbanen, minigolf en sportvelden waar je kunt basketballen en voetballen. De camping heeft een eigen manege waar je paardrijles kunt krijgen of mooie paardrijtochten kunt maken over het strand. Dichtbij heb je een keuze uit acht stranden en kun je genieten van 800 ha dennen- en eikenbossen. Kom hier genieten van de 80 km kustlijn, waarvan 50km strand, fietsroutes door moerasgebied, ongerepte natuur en bossen, de schoonheid van oesterhutten en vissersbuurten en een microklimaat in alle seizoenen waar de mimosa al in januari bloeit.

Camping Airotel Oléron ligt in Chateau d’Oléron, een van de grotere dorpjes van het eiland. De levendige havenplaats heeft een groot aanbod aan winkels, bars en restaurants. Ile d’Oléron is door middel van een tolvrije brug verbonden met het vaste land. Houdt u er rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn op de brug.
Het Île d'Oléron, dat verder ongerept is gebleven, heeft twee gezichten: in het westen zijn de zandkusten bedekt met dennen en eiken, hun toppen hoog in de blauwe lucht. In het oosten herbergt de moerassige kust beroemde oesterparken.--


Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Airotel Oléron!

In de omgeving van camping Airotel Oléron

 Île d'Oléron

Île d'Óleron wordt vooral door de Fransen zelf bezocht, en dat geeft het een extra Franse charme. Beroemd zijn de oesters die van hier komen. Deze oesters zijn speciaal omdat ze na 3 jaar groeien verhuizen naar speciale waterbassins, de ‘Claires’ om ze te laten rijpen. Als je je ogen openhoudt kom je ze tegen.

Dit eiland staat bekend als een paradijs voor fietsers. Huur een fiets verken het eiland! Op het eiland zijn meerdere fietspaden aangelegd en ook voor kinderen is het veilig fietsen.

 

 Le Zoo de la Palmyre

De dierentuin van Palmyre in Les Mathes is een populaire attractie in de regio, met orang oetans, chimpansees, zebra's, vogels en veel meer.

 

 Marais Poitevin (Venise Verte)

Het Marais Poitevin, ook wel la Venise Verte (Groen Venetië), is een moerasgebied in Frankrijk, vlak bij Niort in de regio Poitou-Charentes. Het is een overblijfsel van de vroegere Golf van Poitou, waarvan delen ingepolderd werden. Het gebied heeft een oppervlakte van 970 km², waardoor het Marais Poitevin het grootste moerasgebied is nabij de Atlantische Oceaan en het op één na grootste moerasgebied is van het land. Dit dichte labyrint van water en planten is het op één na grootste natte gebied van Frankrijk (na de Camargue). Duik onder in deze mysterieuze amfibiewereld, laat uw bootje glijden over kanalen vol eendenkroos, fiets of wandel langs vochtige weiden die omzoomd zijn door populieren of wilgen. Het Marais Poitevin ligt ten noorden van de stad La Rochelle en ten zuiden van het departement Vendée. In 1979 werd het gebied uitgeroepen tot een interregionaal park (parc interrégional) maar desondanks loopt het moeras nog steeds gevaar. Er komen veel toeristen naar dit gebied, waar volop met bootjes door de moerassen gevaren wordt.

 

Locatie camping Airotel Oléron, Poitou-Charentes

GPS: 45.8821, -1.2068
±987 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op Airotel Oléron

Stacaravans worden hier verhuurd door Canvas Holidays en ViaLora.