Brioni

5.6
Middel
aan zee
Grote camping aan kiezelstrand
Hoogseizoen animatie voor kinderen
Veel sportieve activiteiten
Pula ligt op slechts 8 km afstand

Boeken op camping Brioni? Kies hier verblijf en organisatie:

 STACARAVAN BOEKEN

Over camping Brioni, Istrië

Camping Brioni heeft een prachtig uitzicht o[p zee en de Brijuni-eilanden. Het is de ideale plek voor een ontspannen vakantie en het verkennen van de schoonheden van Pula en de Brijuni-eilanden. Er is een rotsen en kiezelstrand met een aflopende zeebodem. De beach bar op het strand is beschikbaar voor de campinggasten. In het restaurant worden lokale vis- en vleesgerechten geserveerd.

Er is een speelruimte voor kinderen. Camping Brioni heeft in het hoogseizoen animatie voor kinderen. Er zijn vele activiteiten als beachvolley, tafeltennis, voetbal, basketbal en volleybal. Beschikbaar tegen betaling: waterfietsen, duikcentrum.

Het centrum van Pula ligt op slechts 8 km afstand, en hier is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het amfitheater en de omgeving. De middeleeuwse vesting in Pula is ook interessant, en door een wandeling door deze prachtige mediterrane stad zal het mogelijk zijn om verschillende andere schoonheden te zien. Het is ook de moeite waard om een reis per veerboot te ondernemen naar de Brijuni-eilanden. De boot vertrekt vanuit het nabijgelegen Fazana. Ten zuiden van Pula ligt het Kamenjak schiereiland. Dit is een natuurpark, waar je parken kunt bezoeken of vanaf de rotsen het water in kan duiken.

Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Brioni!

In de omgeving van camping Brioni

 Aquapark Istralandia

Voor 41000m² waterplezier bezoek je aquapark Istralandia. Grote zwembaden, golfslagbad, hydromassage, kinderzwembaden met glijbanen, giga glijbanen, waterval met vrij val. Verder een amfitheater met diverse voorstellingen en activiteiten georganiseerd door een animatieteam. Kortom een dag vol waterplezier.

 

 Poreč

Bezoek je Poreč vanaf je camping? Deze leuke havenstad aan de westkust van Istrië is een toeristische topper aan de Adriatische Zee. Rondom Poreč liggen dan ook diverse campings en vakantieparken. Een stad met rijke cultuur en vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek zeker de Byzantijnse Euphrasius Basilica, in het centrum. De basiliek, de doopkappel, het atrium, het paleis en de fantastische mozaieken op de vloeren. Wandel de oude Decamanus, de hoofdstraat, af en laat je verrassen.

 

 Brijuni eilanden

Langs de zuidwest kust van Istrië liggen de Brijuni eilanden. Het nationaal park bestaat uit 14 kleine en grotere eilanden. Vanaf het plaatsje Fazana kun je de eilanden met een van de excursieboten bereiken. Er worden in de maanden juli en augustus diverse evenementen op de eilanden georganiseerd. Ook kun je fietsen huren of een excursie maken met een treintje langs Romeinse ruines, het safaripark en het archeologisch museum.

 

 Rovinj

Rovinj, een fantastische havenstad met een oud centrum en gelegen op een van de mooiste schiereilandjes van Istrië. Rovinj is heel populair bij vele toeristen. Mede doordat het centrum autovrij is kun je relatief rustig, via de Poort van Balbi, door de oude straatjes bergopwaarts naar de St. Eufemija kerk wandelen. Onder aan de heuvel ligt de gezellige vissershaven met een leuke boulevard en vele gezellige barretjes en restaurants.

 

 Vrsar

Een van de leukste oude vissersplaatsjes in Istrië, gelegen op een heuvel, is toch wel Vrsar. Hou rekening met steile trapjes en smalle steile steegjes. Al wandelend naar het oude historische centrum kun je de mooiste foto's maken van de omgeving en de 18 onbewoonde eilandjes. Bezoek verder de oude Romaanse stadspoort, de haven van Vrsar en de vele kerken en basilieken.

 

 Pula

Op het meest zuidelijke puntje van Istrië ligt Pula. Rijk aan Romeinse bezienswaardigheden. Wat dacht je van het Romeins amfitheater, Arena Pula? Hier worden nog steeds diverse festivals, opera's en concerten opgevoerd. Verder het centrale plein het Forum in het oude centrum met de overblijfsels van enkele tempels en de tempel van Augustus die wel bewaard is gebleven. Ook winkelen en lekker eten is een feest in Pula

 

Locatie camping Brioni, Istrië

GPS: 44.89695, 13.81093
±1395 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op Brioni

TUI verhuurt op camping Brioni stacaravans (Stacaravans 2 slk. max. 6 personen).
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs