Mooie groene natuurcamping/glamping
Zeer gastvrij, Vlaamse eigenaar
Terrasvormig aangelegd
Zwembad en kleuterbad
Hoogseizoen leuke activiteiten kinderen
Sportief fietsen, wandelen
Glamping in de Languedoc Scout Lodgetent/Caratent
3x p.w. evt. gezamenlijke maaltijd

Boeken op camping Domaine le Peyral? Kies hier verblijf en organisatie:

 SAFARI-LODGETENT MET DOUCHE/WC BOEKEN
 CHALET OF HUISJE BOEKEN
 STAANPLAATSEN

Over camping Domaine le Peyral, Languedoc-Roussillon

Camping Domaine Le Peyral is een bijzonder mooie natuurcamping in de Haut Languedoc. Salvetat sur Agoût ligt in het hart van het Parc Regional du Haut Languedoc. De Vlaamse eigenaren van Camping Le Peyral zijn bijzonder gastvrij en heten hun gasten van harte welkom.

Deze terassencamping is zeer ruim opgezet (kampeerplaatsen tussen de 150 en 250m²) en ligt midden in ruim 12 hectare natuur. De camping is goed te bereiken voor caravans en campers. De eigenaar biedt eventueel een helpende hand indien de kampeerplaats wat moeilijker te bereiken is. Door de ligging op 700 m. hoogte zijn de nachten hier heerlijk koel en overdag schijnt de zon ruimschoots. (zorg ervoor dat je warme slaapzakken bij hebt).

Ben je op zoek naar iets meer gemak? Op camping Le Peyral worden ook 2 nieuwe ingerichte Pionier Lodgetenten,, Scout Lodgetenten geschikt voor 4-6 personen met eigen badkamer en toilet en een Le Hibou (Caratent) met eigen badkamer, huisje met leeftent en een stacaravan 4+ 2 personen verhuurd.

De voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig op deze mooie natuurcamping. Er is een ontvangstruimte voor de gasten "De Chouette": hier vind je de receptie, bibliotheek en een eetkamer. Verder is hier uitgebreid informatie te vinden over de wandel- , fiets- , en autoroutes en diverse uitstapjes in de directe omgeving . Bij deze ruimte kun je ook gebruik maken van WIFI. Tijdens het hoogseizoen kun je elke dag brood bestellen en in het laagseizoen twee keer per week. Ook kun je gebruik maken van een wasmachine en een droger. De sanitairgebouwen zijn goed onderhouden en zien er netjes uit. De douches/wastafels hebben warm/koud water.

Ben je toe aan wat afkoeling na een actieve dag? Op camping Domaine Le Peyral zijn 2 nieuwe zwembaden gezuiverd op basis van zoutelektrolyse. Het peuterbad is speciaal voor de jongste gasten en in het andere zwembad (12 x 6) kan heerlijk gezwommen worden. Ook is er voor de kinderen op de camping een fijne trampoline en een pingpong tafel en worden er tijdens het hoogseizoen leuke activiteiten zoals pannenkoeken bakken, speurtochten of droppings georganiseerd. Op de camping kun je in het hoogseizoen 3x per week deel nemen aan een gezamenlijke maaltijd.

De plaats La Salvetat sur Agoût kan gezien worden als het hart van Parc Regional du Haut Languedoc en ligt op 700 meter hoogte. Het Parc is een gevarieerd gebied van 260.000 hectare en slechts 84.000 inwoners. Bergachtig terrein met haarspeldbochten wordt afgewisseld door een glooiend landschap met prachtige vergezichten. Verder liggen er op 10 min. rijden van camping Le Peyral 2 stuwmeren met strand en diverse leuke activiteiten.
Wijnbouw is er niet in La Salvetat, maar wel in de plaatsen er niet ver vandaan, zoals Frontignan en Faugères, de plaatsen in de Minervois en het wereldberoemde St.Chinian. Caves zijn er in overvloed. Vanaf de camping worden er ook Wijn Workshops gegeven. Tijdens deze workshop kun je proeven en ontdekken!

Kris en Ilse Mampey
Camping Domaine Le Peyral
34330 La Salvetat sur Agoût

0033/467 23 95 28 telefoon in Frankrijk op de camping (29/5 - 5/9)
0032/3 459 99 36 telefoon in België (5/9 - 29/5)

Email: camping@lepeyral.comVia Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Domaine le Peyral!

In de omgeving van camping Domaine le Peyral

 Reserve Africaine de Sigean

Niet ver van Narbonne vind je Réserve Africaine de Sigean een fantastisch dierenpark. Hier kun je met de auto tussen de loslopende dieren zoals beren, leeuwen, zebra's, struisvogels en nog meer rijden. Verder is een deel van het park ook als dierentuin ingericht.

 

 Canal du Midi

Wandelen, fietsen, met de de boot over rustig water langs mooie groene paden? Dat kun je zeker langs het 250 kilometer lang kanaal dat van Toulouse naar Sète loopt. Het Canal Latéral à la Garonne (loopt parallel aan rivier de Garonne) verbindt de westkust via het Canal di Midi met de Middellandse zee. Deze twee kanalen worden ook wel Canal des Deux Mers genoemd. Over de gehele lengte oevers met wijn- en lavendelvelden en vele sluizen. Met name bij Béziers zijn de sluizen een bezienswaardigheid.

 

Locatie camping Domaine le Peyral, Languedoc-Roussillon

GPS: 43.623, 2.7152
±1200 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op Domaine le Peyral


 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs
 
 

Beoordelingen van camping Domaine le Peyral
 Beoordeling toevoegen

Gemiddelde beoordeling

 • TOTAALSCORE
  8.8
 • Algemeen
  8.5
 • Personeel
  9.5
 • Sanitair
  8.0
 • Kinderen
  9.0
 • Aktiviteiten
  8.0
 • Horeca
  7.5
 • Zwembad
  8.5
 • Deze camping is beoordeeld op verschillende punten, en de totaalscore is berekend uit het gewogen gemiddelde van de gegeven punten. De algemene score is hierbij 3x meegeteld, en de overige scores 1x.
    - hoogseizoen 2017, met gezin
  05-10-2017
   Fam. M.
 • Algemeen
  9
 • Personeel
  10
 • Sanitair
  8
 • Kinderen
  10
 • Horeca
  8
 • Zwembad
  9
 • Een feest voor onze kinderen en voor ons. Een prachtige camping met zeer comfortabele vakantieverblijven. Schoon sanitair, fijn zwembad en gezamenlijke maaltijden. Genoeg kinderen zodat er volop gespeeld werd.
    - hoogseizoen 2014, met gezin
  16-01-2015
   Dave, Ellen en Joep
 • Algemeen
  8
 • Personeel
  9
 • Sanitair
  8
 • Kinderen
  8
 • Aktiviteiten
  8
 • Horeca
  7
 • Zwembad
  8
 • Mooie plaatsen terrasvormig op een heuvel met een mooi uitzicht, maar toch genoeg privacy door grote staanplaatsen en voldoende begroeiing. Het zwembad wordt gevuld uit eigen bron. Er wordt veel georganiseerd voor de kleintjes. De Nederlandse eigenaar (echtpaar) zijn vriendelijk en behulpzaam.

  Leuke Tips en Uitstapjes
  Je kunt leuke dagtochtjes maken naar bv Carcasonne.