Levendig in het hoogseizoen
Schitterend zwembadencomplex, kinderbad
Keur aan stranden
Boomparcours, vele fietspaden
Bezoek La Rochelle, oude haven
Oesterbedden van Marennes

Boeken op camping l'Orée du Bois? Kies hier verblijf en organisatie:

Over camping l'Orée du Bois, Poitou-Charentes

Camping l'Orée du Bois in Rang-du-Fliers is een fijne groene camping met veel voorzieningen. Hier is voor iedereen wat te doen. Zwemliefhebber? Dan ben je hier op de juiste plaats. Er zijn namelijk twee mooie, verwarmde zwembaden op de camping. Eén kan overdekt worden, zodat het bij wat minder weer toch heerlijk is om een duik te nemen. In het andere bad kunnen kinderen van de twee glijbanen roetsjen. Bovendien is er een jacuzzi om heerlijk in te ontspannen.

Gastvrijheid en gezelligheid en watersportvoorzieningen
Camping L'Orée du Bois heeft een vriendelijke sfeer en is gelegen in een bos, dicht bij diverse stranden. De Côte Sauvage naar het westen is populair bij bodyboarders en naar het zuiden bevinden zich de beschutte stranden van La Palmyre, St. Palais-sur-Mer en Royan.

Het boomklimparcours naast de camping is een heel avontuur en aan de kust wordendiverse watersporten zoals zeilen, catamaran zeilen, windsurfen en kajakken uitgeoefend. In het hoogseizoen zorgt het activiteitenteam voor allerlei leuke evenementen en sporttoernooien. Ook kunnen de oudere kinderen zich 1x per week uitleven in de disco.

Watersporters maar ook fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.
Voor fietsliefhebbers is dit een fantastische omgeving. Er liggen vanaf de camping diverse fietspaden door een groene omgeving en langs de kust. Bezoek de oesterbedden, de leuke eilanden Ile de Ré en Oléron, maar ook de havenstad La Rochelle met de prachtige oude haven is een bezoek waard.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping l'Orée du Bois!

In de omgeving van camping l'Orée du Bois

 Île d'Oléron

Île d'Óleron wordt vooral door de Fransen zelf bezocht, en dat geeft het een extra Franse charme. Beroemd zijn de oesters die van hier komen. Deze oesters zijn speciaal omdat ze na 3 jaar groeien verhuizen naar speciale waterbassins, de ‘Claires’ om ze te laten rijpen. Als je je ogen openhoudt kom je ze tegen.

Dit eiland staat bekend als een paradijs voor fietsers. Huur een fiets verken het eiland! Op het eiland zijn meerdere fietspaden aangelegd en ook voor kinderen is het veilig fietsen.

 

 Le Zoo de la Palmyre

De dierentuin van Palmyre in Les Mathes is een populaire attractie in de regio, met orang oetans, chimpansees, zebra's, vogels en veel meer.

 

 Marais Poitevin (Venise Verte)

Het Marais Poitevin, ook wel la Venise Verte (Groen Venetië), is een moerasgebied in Frankrijk, vlak bij Niort in de regio Poitou-Charentes. Het is een overblijfsel van de vroegere Golf van Poitou, waarvan delen ingepolderd werden. Het gebied heeft een oppervlakte van 970 km², waardoor het Marais Poitevin het grootste moerasgebied is nabij de Atlantische Oceaan en het op één na grootste moerasgebied is van het land. Dit dichte labyrint van water en planten is het op één na grootste natte gebied van Frankrijk (na de Camargue). Duik onder in deze mysterieuze amfibiewereld, laat uw bootje glijden over kanalen vol eendenkroos, fiets of wandel langs vochtige weiden die omzoomd zijn door populieren of wilgen. Het Marais Poitevin ligt ten noorden van de stad La Rochelle en ten zuiden van het departement Vendée. In 1979 werd het gebied uitgeroepen tot een interregionaal park (parc interrégional) maar desondanks loopt het moeras nog steeds gevaar. Er komen veel toeristen naar dit gebied, waar volop met bootjes door de moerassen gevaren wordt.

 

Locatie camping l'Orée du Bois, Poitou-Charentes

GPS: 45.72928, -1.17803
±989 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op l'Orée du Bois

Op camping l'Orée du Bois wordt accommodatie aangeboden door verschillende organisaties.
Vacanceselect en Venue Holidays verhuren hier luxe ingerichte bungalowtenten. Stacaravans worden hier verhuurd door Vacanceselect en Venue Holidays (stacaravan Europa, Grand).
 
 
 

Beoordelingen van camping l'Orée du Bois
 Beoordeling toevoegen

Gemiddelde beoordeling

 • TOTAALSCORE
  8.0
 • Algemeen
  9.0
 • Personeel
  9.0
 • Sanitair
  9.0
 • Kinderen
  9.0
 • Aktiviteiten
  9.0
 • Horeca
  9.0
 • Zwembad
  9.0
 • Deze camping is beoordeeld op verschillende punten, en de totaalscore is berekend uit het gewogen gemiddelde van de gegeven punten. De algemene score is hierbij 3x meegeteld, en de overige scores 1x.
    - hoogseizoen 2017, met gezin
  12-08-2017
   Peter
 • Algemeen
  9
 • Personeel
  9
 • Sanitair
  9
 • Kinderen
  9
 • Aktiviteiten
  9
 • Horeca
  9
 • Zwembad
  9
 • Geweldige vakantie gehad. Onze tent stond leuk en ruim. Fijn zwembad en volop stranden. Leuk klimpark. Verder kun je hier eindeloos fietsen. Fijne animatie niet té aanwezig maar wel leuk programma.