Zee op korte afstand van camping
Zwembad buiten/ kan overdekt worden
Kindvriendelijke camping
Royan en Cognac bezoeken

Boeken op camping La Pignade (Siblu)? Kies hier verblijf en organisatie:


Camping La Pignade (Siblu)

Over camping La Pignade (Siblu), Poitou-Charentes

La Pignade te Ronce-Les-Bains is een leuke opgezette 4-sterrencamping rond een centraal gelegen plein met een vrolijke fontein. Het strand bij Ronce Les Bains ligt 1500 m. van camping La Pignade.

Op camping La Pignade vind je een gemoedelijke, kindvriendelijke atmosfeer zonder het mondaine gedoe van de grotere campings in de buurt. Overal kun je in de schaduw van grote bomen genieten van prima faciliteiten, zoals de ruime (verwarmde) zwembaden, waarvan een gedeelte overdekt kan worden. Ook de waterglijbanen en het aparte kinderbad ontbreken niet, net als een oplettende badmeester in het hoogseizoen.

Sporten kan op het multi-sportterrein of rond de zwembaden. Er is een uitgebreid activiteitenprogramma met animatie voor elke leeftijd; vooral de familie-disco is bijzonder populair.
Internetgebruik en toegang tot WiFi bij bar

De regio Charente Maritime heeft veel te bieden. Voor fietsers zijn er leuke fietsroutes langs de stranden en door de uitgestrekte bossen. Gastronomisch ook een bijzonder gebied, denk daarbij aan de oesters, en Pineau des Charentes een bijzondere middagaperitief, proost! Zin in een dagje uit, bezoek dan de steden La Rochelle en Royan.

Roompot verhuurt op camping La Pignade mooie stacaravans.
( zie voor informatie groene button )Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping La Pignade (Siblu)!

In de omgeving van camping La Pignade (Siblu)

 Île d'Oléron

Île d'Óleron wordt vooral door de Fransen zelf bezocht, en dat geeft het een extra Franse charme. Beroemd zijn de oesters die van hier komen. Deze oesters zijn speciaal omdat ze na 3 jaar groeien verhuizen naar speciale waterbassins, de ‘Claires’ om ze te laten rijpen. Als je je ogen openhoudt kom je ze tegen.

Dit eiland staat bekend als een paradijs voor fietsers. Huur een fiets verken het eiland! Op het eiland zijn meerdere fietspaden aangelegd en ook voor kinderen is het veilig fietsen.

 

 Le Zoo de la Palmyre

De dierentuin van Palmyre in Les Mathes is een populaire attractie in de regio, met orang oetans, chimpansees, zebra's, vogels en veel meer.

 

 Marais Poitevin (Venise Verte)

Het Marais Poitevin, ook wel la Venise Verte (Groen Venetië), is een moerasgebied in Frankrijk, vlak bij Niort in de regio Poitou-Charentes. Het is een overblijfsel van de vroegere Golf van Poitou, waarvan delen ingepolderd werden. Het gebied heeft een oppervlakte van 970 km², waardoor het Marais Poitevin het grootste moerasgebied is nabij de Atlantische Oceaan en het op één na grootste moerasgebied is van het land. Dit dichte labyrint van water en planten is het op één na grootste natte gebied van Frankrijk (na de Camargue). Duik onder in deze mysterieuze amfibiewereld, laat uw bootje glijden over kanalen vol eendenkroos, fiets of wandel langs vochtige weiden die omzoomd zijn door populieren of wilgen. Het Marais Poitevin ligt ten noorden van de stad La Rochelle en ten zuiden van het departement Vendée. In 1979 werd het gebied uitgeroepen tot een interregionaal park (parc interrégional) maar desondanks loopt het moeras nog steeds gevaar. Er komen veel toeristen naar dit gebied, waar volop met bootjes door de moerassen gevaren wordt.

 

Locatie camping La Pignade (Siblu), Poitou-Charentes

GPS: 45.78541, -1.16496
±984 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op La Pignade (Siblu)

De volgende accommodaties worden aangeboden op camping La Pignade (Siblu):
Stacaravans worden hier verhuurd door Siblu en Suncamp. Verder verhuurt Siblu op deze camping chalets.