Le Village Corsaire des 2 Plages

8.0
Klein
300 m
<b>Airotel</b> Al meer dan 30 jaar groepeert het kwaliteitsmerk Club Airotel alle luxe Franse campings (62 campings...
Een groen park midden in Châtelaillon-Plage
2 verwarmde zwembaden met tropische beplanting
Miniclub met mascotte Jack. Piratenluchtkasteel
Op 300 m van een 3 km lang zandstrand

Boeken op camping Le Village Corsaire des 2 Plages? Kies hier verblijf en organisatie:

 STACARAVAN BOEKEN
 STAANPLAATSEN

Camping Le Village Corsaire des 2 Plages

Over camping Le Village Corsaire des 2 Plages, Aquitaine / Les Landes

Op nog geen 200 meter van het strand van Châtelaillon-Plage aan de Atlantische kust van Midden-Frankrijk vind je gezinscamping Le Village Corsaire des Deux Plages.
Voor alle kleine piraatjes is dit een topvakantie. Het vakantiethema op deze camping zijn piraten. Je vind bij het zwembad een heus zeeroversschip.
Rondom dit smaakvol aangeklede zwembad zijn fijne ligbedden. Voor de jonge kinderen is er ook een peuterbad.

Het strand is te bereiken door een spoorlijntje over te steken. Het is nooit saai op dit strand, door eb/vloed verschil veel te spelen en te ondekken.

In de omgeving vindt je het levendige Châtelaillon, met winkels, terrasjes, restaurants, een discotheek, een casino en een pittorekse vissershaven. Uitstapjes? De camping ligt precies tussen de toeristische trekpleisters van deze regio: de eilanden Ile d'Oléron en Ile de Ré, de badplaats La Rochelle en het beroemde fort midden in de zee: Fort Boyard! Een mooie camping dus voor een zonnige strandvakantie maar waar ook veel te doen en te zien is.

Opmerking: Aan de ene zijde van de camping waar de kampeerplaatsen zijn, loopt een vrij drukke verkeersweg en aan de kant van het strand passeert een spoorlijn. Er is echter alleen plaatselijk treinverkeer. ’s Nachts tussen 24.00 uur en 06.00 uur is er vrijwel geen treinverkeer.

Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Le Village Corsaire des 2 Plages!

In de omgeving van camping Le Village Corsaire des 2 Plages

 Île d'Oléron

Île d'Óleron wordt vooral door de Fransen zelf bezocht, en dat geeft het een extra Franse charme. Beroemd zijn de oesters die van hier komen. Deze oesters zijn speciaal omdat ze na 3 jaar groeien verhuizen naar speciale waterbassins, de ‘Claires’ om ze te laten rijpen. Als je je ogen openhoudt kom je ze tegen.

Dit eiland staat bekend als een paradijs voor fietsers. Huur een fiets verken het eiland! Op het eiland zijn meerdere fietspaden aangelegd en ook voor kinderen is het veilig fietsen.

 

 Le Zoo de la Palmyre

De dierentuin van Palmyre in Les Mathes is een populaire attractie in de regio, met orang oetans, chimpansees, zebra's, vogels en veel meer.

 

 Marais Poitevin (Venise Verte)

Het Marais Poitevin, ook wel la Venise Verte (Groen Venetië), is een moerasgebied in Frankrijk, vlak bij Niort in de regio Poitou-Charentes. Het is een overblijfsel van de vroegere Golf van Poitou, waarvan delen ingepolderd werden. Het gebied heeft een oppervlakte van 970 km², waardoor het Marais Poitevin het grootste moerasgebied is nabij de Atlantische Oceaan en het op één na grootste moerasgebied is van het land. Dit dichte labyrint van water en planten is het op één na grootste natte gebied van Frankrijk (na de Camargue). Duik onder in deze mysterieuze amfibiewereld, laat uw bootje glijden over kanalen vol eendenkroos, fiets of wandel langs vochtige weiden die omzoomd zijn door populieren of wilgen. Het Marais Poitevin ligt ten noorden van de stad La Rochelle en ten zuiden van het departement Vendée. In 1979 werd het gebied uitgeroepen tot een interregionaal park (parc interrégional) maar desondanks loopt het moeras nog steeds gevaar. Er komen veel toeristen naar dit gebied, waar volop met bootjes door de moerassen gevaren wordt.

 

Locatie camping Le Village Corsaire des 2 Plages, Aquitaine / Les Landes

GPS: 46.0841, -1.0935
±945 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op Le Village Corsaire des 2 Plages

Suncamp verhuurt op camping Le Village Corsaire des 2 Plages stacaravans (stacaravan 2/3 slk. 6 pers, lAbris Flibustier, IRM Loggia), staanplaatsen.
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs