Italiaanse familiecamping
Geliefd bij Nederlanders
Terassencamping
Ongerepte natuur tussen de Toscaanse heuvels
Zwembad en restaurant
45 min. rijden naar de zee
Safaritenten huren Toscane
MTB-routes

Boeken op camping Lucherino? Kies hier verblijf en organisatie:

 SAFARITENT BOEKEN

Over camping Lucherino, Toscane en Elba

Camping Lucherino is een kleine oase van rust in de ongerepte natuur tussen de Toscaanse heuvels. Met een zeventigtal kampeerplaatsen van diverse afmetingen is de camping gelegen op een kleine heuvel met een prachtig panorama op de vlakte van de Maremma. Deze sfeervolle Italiaanse familiecamping heeft veel Nederlandse gasten!. Het is een kleine camping met 73 plekken verdeeld over zo'n 3 HA en een zwembad. Gratis internet toegang (WiFi).

De camping is grotendeels aangelegd in terrassen die zorgen voor een uniek uitzicht en ze zijn voorzien van voldoende schaduw dank zij de talrijke eiken en de eeuwenoude kastanjebomen.

Op de camping zelf is er een bar, een pizzeria en een restaurant dat in elk seizoen een groot aanbod traditionele plaatselijke gerechten aanbiedt.

Camping Lucherino bevindt zich in de directe omgeving van het middeleeuwse dorpje Monticello Amiata (735 m boven de zeespiegel), behorende tot de gemeente Cinigiano, op slechts 30 km van Montalcino, 70 km van Siena en 50 km van Grosseto, in een heuvelachtig gebied dat bijzonder interessant is omwille van de ongerepte natuur, waar de bewoners er zijn in geslaagd om zich te ontwikkelen in onze moderne wereld zonder het evenwicht tussen mens en milieu te verstoren.

Greencamp gaat op camping Lucherino zowel luxe tunneltenten als safaritenten verhuren. --
Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Lucherino!

In de omgeving van camping Lucherino

 Siena

Siena, de middeleeuwse stad op de heuvel in het Chiantiegebied. Slenteren door deze mooie oude omheinde stad met kunstwinkeltjes en meer is geen straf. Via een van de stadspoorten bereik je het schelpvormige Piazza del Campo met het Palazzo Pubblico en de Torre del Mangia. Mocht je tussen 2 juli en 16 augustus op het Palio lopen schrik dan niet van de drukte veroorzaakt door de paardenrace op dit plein (drie rondjes "Pallio delle Contrade" op het plein) tussen de diverse wijken van Siena.

 

 San Gimignano

Van verre zie je de dertien overgebleven torens (ooit waren het er 72) van de middeleeuwse stad San Gimignano. Deze historische stad is gebouwd op een heuvel (334m.) en in 1990 tot wereldcultuurerfgoed van de Unesco uitgeroepen. Ben je in het hoogseizoen in Toscane breng dan vroeg op de dag een bezoek aan deze ommuurde stad, zodat je nog redelijk rustig door de smalle straten kunt slenteren.

 

Locatie camping Lucherino, Toscane en Elba

GPS: 42.8874, 11.4814
±1516 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo


Boeken op Lucherino

Greencamp verhuurt op camping Lucherino bungalowtenten (Luxe tunneltenten (2 volw. en 3 kinderen )), safaritenten (Luxe Safaritenten (5 slaapplaatsen)).
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs