Pineta (Fazana)

6.1
aan zee
Eenvoudige familiecamping
Kiezelstrand met zonneplateaus
Restaurant met lokale speciliteiten
Wandel langs zee naar Fazana
Speeltoestellen voor de kleintjes
Bezoek Pula en Rovinj

Boeken op camping Pineta (Fazana)? Kies hier verblijf en organisatie:

Aanbiedingen en specials op camping Pineta (Fazana):

Over camping Pineta (Fazana), Istrië

Een gezellige familiecamping direct aan het strand met een nieuwe stacaravan zone! Een gezellige familiecamping voor een geslaagde vakantie aan de kust van Istrie in het noorden van Kroatie. Heerlijk relaxen, dat kun je op Camping Pineta. Je voelt je op Camping Pineta zeker thuis voor een eenvoudige vakantie zonder poespas.

Wissel een paar uurtjes strand af met het onderhouden van je sociale contacten middels de WIFI op je terras. Via een promenade langs het strand wandel je zo naar het dorpje Fažana. Laat je verrassen in één van de vele restaurantjes hier aan de haven.

Het strand is een mix van ligweides, zonneplateaus, kiezel en rotsen. Voor de kust liggen de Brijuni eilanden, wat een mooi gezicht is en die ook nog eens de wind temperen. Er zijn geen speciale voorzieningen aan het strand. Hier is het vooral simpel genieten van het heldere water. Huur een fiets of laat je lekker masseren!

Camping Pineta ligt op een bevoorrechte locatie. Wat is die kustlijn mooi! Er is een restaurant en een campingwinkel. Bovendien is er een bar en een bakkerij. De zone van de nieuwe stacaravans is niet direct aan zee gelegen. De afstand van de stacaravans in de 1e lijn tot aan het strand is een zone van een paar honderd meter, waar met name in het hoogseizoen ook tenten en caravans geplaatst kunnen worden. In de nieuwe stacaravan zone is een mooie plaats voor je gereserveerd. Hier is het heerlijk vakantie vieren met het gezin in een stacaravan die van alle gemakken voorzien is. De accommodaties zijn speels ten opzichte van elkaar geplaatst en de auto kun je nabij op een centrale parkeerplaats parkeren.

Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Pineta (Fazana)!

In de omgeving van camping Pineta (Fazana)

 Aquapark Istralandia

Voor 41000m² waterplezier bezoek je aquapark Istralandia. Grote zwembaden, golfslagbad, hydromassage, kinderzwembaden met glijbanen, giga glijbanen, waterval met vrij val. Verder een amfitheater met diverse voorstellingen en activiteiten georganiseerd door een animatieteam. Kortom een dag vol waterplezier.

 

 Poreč

Bezoek je Poreč vanaf je camping? Deze leuke havenstad aan de westkust van Istrië is een toeristische topper aan de Adriatische Zee. Rondom Poreč liggen dan ook diverse campings en vakantieparken. Een stad met rijke cultuur en vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek zeker de Byzantijnse Euphrasius Basilica, in het centrum. De basiliek, de doopkappel, het atrium, het paleis en de fantastische mozaieken op de vloeren. Wandel de oude Decamanus, de hoofdstraat, af en laat je verrassen.

 

 Brijuni eilanden

Langs de zuidwest kust van Istrië liggen de Brijuni eilanden. Het nationaal park bestaat uit 14 kleine en grotere eilanden. Vanaf het plaatsje Fazana kun je de eilanden met een van de excursieboten bereiken. Er worden in de maanden juli en augustus diverse evenementen op de eilanden georganiseerd. Ook kun je fietsen huren of een excursie maken met een treintje langs Romeinse ruines, het safaripark en het archeologisch museum.

 

 Rovinj

Rovinj, een fantastische havenstad met een oud centrum en gelegen op een van de mooiste schiereilandjes van Istrië. Rovinj is heel populair bij vele toeristen. Mede doordat het centrum autovrij is kun je relatief rustig, via de Poort van Balbi, door de oude straatjes bergopwaarts naar de St. Eufemija kerk wandelen. Onder aan de heuvel ligt de gezellige vissershaven met een leuke boulevard en vele gezellige barretjes en restaurants.

 

 Vrsar

Een van de leukste oude vissersplaatsjes in Istrië, gelegen op een heuvel, is toch wel Vrsar. Hou rekening met steile trapjes en smalle steile steegjes. Al wandelend naar het oude historische centrum kun je de mooiste foto's maken van de omgeving en de 18 onbewoonde eilandjes. Bezoek verder de oude Romaanse stadspoort, de haven van Vrsar en de vele kerken en basilieken.

 

 Pula

Op het meest zuidelijke puntje van Istrië ligt Pula. Rijk aan Romeinse bezienswaardigheden. Wat dacht je van het Romeins amfitheater, Arena Pula? Hier worden nog steeds diverse festivals, opera's en concerten opgevoerd. Verder het centrale plein het Forum in het oude centrum met de overblijfsels van enkele tempels en de tempel van Augustus die wel bewaard is gebleven. Ook winkelen en lekker eten is een feest in Pula

 

Locatie camping Pineta (Fazana), Istrië

GPS: 44.93911, 13.79889
±1409 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op Pineta (Fazana)

Stacaravans worden hier verhuurd door Vacanceselect (Stacaravan met Airco ,Vanga, Premium Vanga, Galija) en TUI.
 
 
 

Beoordelingen van camping Pineta (Fazana)
 Beoordeling toevoegen

Gemiddelde beoordeling

 • TOTAALSCORE
  6.1
 • Algemeen
  7.0
 • Personeel
  7.5
 • Sanitair
  5.0
 • Kinderen
  6.0
 • Horeca
  6.5
 • Deze camping is beoordeeld op verschillende punten, en de totaalscore is berekend uit het gewogen gemiddelde van de gegeven punten. De algemene score is hierbij 3x meegeteld, en de overige scores 1x.
    - hoogseizoen 2017, met gezin
  22-09-2017
   de Meyer
 • Algemeen
  7
 • Personeel
  7
 • Sanitair
  4
 • Kinderen
  6
 • Horeca
  6
 • Hmmm, behalve een topcaravan was alles niet navenant. Slecht sanitair, te zonnige plekken en veel herrie s'avond van disco's in de omgeving. Fazana is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in Istrië, vooral naar Brijuni, Pula en Kamenjak.
    - hoogseizoen 2016, met gezin
  28-10-2016
   Danny Bos
 • Algemeen
  7
 • Personeel
  8
 • Sanitair
  6
 • Horeca
  7
 • Wij hebben hier een fijne vakantie gehad. Schone mobilehome op een mooi plekje. Mooi uitzicht over de Briuni eilanden. Vanuit Fazana zijn we hier met de boot naartoe geweest, kwartiertje varen.

  Leuke Tips en Uitstapjes
  Briuni eilanden en Fazana