Porton Biondi

7.2
Middel
aan zee
Bosrijke camping, uitzicht baai van Rovinj
Strand op loopafstand: kiezel- en terrasstrand
Plaats Rovinj 700m. vanaf de camping
Porec en Pula op resp. 20 en 42 km.
Goed restaurant

Boeken op camping Porton Biondi? Kies hier verblijf en organisatie:

 STACARAVAN BOEKEN

Camping Porton Biondi

Over camping Porton Biondi, Istrië

Camping Porton Biondi ligt in een bosrijke omgeving, direct aan de mooie kust van Kroatië en dichtbij de historische stad Rovinj. Camping Porton Biondi biedt u een heerlijke, onbezorgde vakantie aan zee.

De camping ligt op steenworp afstand van het strand en ca. 700 meter van het romantische centrum van Rovinj en niet ver van de 3000 jaar oude stad Pula (op ca. 40 km), met veel bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. In Rovinj vindt u gezellige straatjes en nog veel sporen van het rijke verleden vol Romeinen en Venetianen. Een aanrader is een bezoek aan de Sint Eufemiakerk. Ook kunt u één van de vele eilandjes bezoeken die voor de kust van Rovinj liggen. s’ Avonds geniet u van de prachtige zonsondergang.
Een bezoek aan het amfitheater of de tempel van Augustus mag dan zeker ook niet aan uw vakantie ontbreken. Ook de toeristische plaats Poreč kunt u makkelijk bereiken


Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Porton Biondi!

In de omgeving van camping Porton Biondi

 Aquapark Istralandia

Voor 41000m² waterplezier bezoek je aquapark Istralandia. Grote zwembaden, golfslagbad, hydromassage, kinderzwembaden met glijbanen, giga glijbanen, waterval met vrij val. Verder een amfitheater met diverse voorstellingen en activiteiten georganiseerd door een animatieteam. Kortom een dag vol waterplezier.

 

 Poreč

Bezoek je Poreč vanaf je camping? Deze leuke havenstad aan de westkust van Istrië is een toeristische topper aan de Adriatische Zee. Rondom Poreč liggen dan ook diverse campings en vakantieparken. Een stad met rijke cultuur en vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek zeker de Byzantijnse Euphrasius Basilica, in het centrum. De basiliek, de doopkappel, het atrium, het paleis en de fantastische mozaieken op de vloeren. Wandel de oude Decamanus, de hoofdstraat, af en laat je verrassen.

 

 Brijuni eilanden

Langs de zuidwest kust van Istrië liggen de Brijuni eilanden. Het nationaal park bestaat uit 14 kleine en grotere eilanden. Vanaf het plaatsje Fazana kun je de eilanden met een van de excursieboten bereiken. Er worden in de maanden juli en augustus diverse evenementen op de eilanden georganiseerd. Ook kun je fietsen huren of een excursie maken met een treintje langs Romeinse ruines, het safaripark en het archeologisch museum.

 

 Rovinj

Rovinj, een fantastische havenstad met een oud centrum en gelegen op een van de mooiste schiereilandjes van Istrië. Rovinj is heel populair bij vele toeristen. Mede doordat het centrum autovrij is kun je relatief rustig, via de Poort van Balbi, door de oude straatjes bergopwaarts naar de St. Eufemija kerk wandelen. Onder aan de heuvel ligt de gezellige vissershaven met een leuke boulevard en vele gezellige barretjes en restaurants.

 

 Vrsar

Een van de leukste oude vissersplaatsjes in Istrië, gelegen op een heuvel, is toch wel Vrsar. Hou rekening met steile trapjes en smalle steile steegjes. Al wandelend naar het oude historische centrum kun je de mooiste foto's maken van de omgeving en de 18 onbewoonde eilandjes. Bezoek verder de oude Romaanse stadspoort, de haven van Vrsar en de vele kerken en basilieken.

 

 Pula

Op het meest zuidelijke puntje van Istrië ligt Pula. Rijk aan Romeinse bezienswaardigheden. Wat dacht je van het Romeins amfitheater, Arena Pula? Hier worden nog steeds diverse festivals, opera's en concerten opgevoerd. Verder het centrale plein het Forum in het oude centrum met de overblijfsels van enkele tempels en de tempel van Augustus die wel bewaard is gebleven. Ook winkelen en lekker eten is een feest in Pula

 

Locatie camping Porton Biondi, Istrië

GPS: 45.09483, 13.64156
±1376 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op Porton Biondi

TUI verhuurt op camping Porton Biondi stacaravans (2 slk stacaravan Sole 6 pers ).
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs