Zoek camping of plaats:

huurtent.nl - bungalowtenten en stacaravans
    

Stacaravans en ingerichte tenten in Frankrijk

Zoek je een camping met stacaravans of tenten te huur in Frankrijk? Hier vind je een overzicht van alle campings in Frankrijk. Frankrijk is door haar enorme variatie van landschap en cultuur, alsmede de bereikbaarheid al tientallen jaren de meest populaire vakantiebestemming van Nederlanders, maar ook van Belgen en Engelsen, en in mindere mate Duitsers. Ook de Fransen zelf brengen hun vakantie graag door in eigen land. Toerisme is daardoor een belangrijke bron van inkomsten voor Frankrijk.

De keuze voor een camping in Frankrijk betekent daarom ook dat je eerst moet beslissen over het type kampeervakantie: zee en strand, de bergen, natuur, cultuur, stedentrip, relax, sportief of een combinatie? Je vindt in Frankrijk voor alle mogelijkheden de goede regios. Maak eerst een keuze voor een regio en bepaal daarna welke camping het beste bij jou of je gezin past.

» Kies een regio op de kaart of uit de lijst:

 • Regios Frankrijk
 • Toeristische informatie Frankrijk

 • Toeristische informatie Frankrijk

  Frankrijk is door haar enorme variatie van landschap en cultuur, alsmede de bereikbaarheid al tientallen jaren de meest populaire vakantiebestemming van Nederlanders, maar ook van Belgen en Engelsen, en in mindere mate Duitsers. Ook de Fransen zelf brengen hun vakantie graag door in eigen land. Toerisme is daardoor een belangrijke bron van inkomsten voor Frankrijk.

  De keuze voor een camping in Frankrijk betekent daarom ook dat je eerst moet beslissen over het type kampeervakantie: zee en strand, de bergen, natuur, cultuur, stedentrip, relax, sportief of een combinatie? Je vindt in Frankrijk voor alle mogelijkheden de goede regios. Maak eerst een keuze voor een regio en bepaal daarna welke camping het beste bij jou of je gezin past.  Het toerisme per regio verschilt enorm. De regio Parijs is het hele jaar rond druk, met attracties als de Eiffeltoren, het Louvre en het Centre Pompidou en alles wat de stad verder te bieden heeft. Ook Eurodisney in Marne-la-Vallée is een grote publiekstrekker.
  In de zomermaanden zijn de Middelandse Zeekust (Côte d’Azur en Languedoc-Roussillon), en de westelijke kustlijn (Les Landes en de Vendée) favoriet, maar ook de Dordogne, de Ardèche , en dichterbij Normandië en Bretagne. In de winter zijn de skigebeiden in de Alpen of verder weg, de Pyreneeën een prima alternatief voor Oostenrijk of Zwitserland.

  Hoewel er verschrikkelijk veel buitenlandse toeristen in Frankrijk op vakantie gaan spreken de meeste Fransen slecht -en niet graag- andere talen. Het helpt daarom enorm als je wat Frans kent.

  De meest favoriete regios voor de zomervakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle campings met verhuur van stacaravans en/of bungalowtenten in die regio.
   - Cote d'Azur
   - Languedoc-Roussillon
   - Dordogne
   - Ardèche
   - Auvergne
   - Parijs en omgeving

  Wil je naar Parijs of Eurodisney, dan kun je je camping makkelijk uitzoeken op onze themapagina:
   - Campings in de buurt van Eurodisney
   - Campings in de buurt van Parijs

  Kamperen en Vakantie


  Frankrijk is het kampeerland bij uitstek. Of je nu een viersterrencampingdorp zoekt met een groot zwembadcomplex, meerdere restaurants en alle faciliteiten, of gelukkig bent op een kleine camping met alleen een receptie maar alle ruimte en rust, of je wilt de bergen en bossen, of zee en strand, Frankrijk heeft het allemaal.

  Het is makkelijk om een stacaravan of tent/bungalowtent te huren via een van de vele organisaties, omdat die de afspraken met de camping al gemaakt hebben, en je voor vragen dan meestal in je eigen taal terecht kan.

  Klimaat


  Het landschap en het klimaat in Frankrijk is van regio tot regio behoorlijk verschillend. Globaal gesproken zijn er drie klimaatgebieden. Het Zuidoosten heeft een mediterraan klimaat, de Pyreneeën en de Alpen hebben op grotere hoogtes een bergklimaat en het overgrote deel van Frankrijk heeft een zeeklimaat.

  klimaat in Frankrijk

  Langs de westkust is het klimaat gematigder dan in Midden-Frankrijk. In het westen zijn de winters zachter en de zomers koeler. De Alpen zijn het koudst en de Côte d'Azur aan de Middellandse zee is het warmst. Dit heeft alles te maken met de afnemende invloed van de Atlantische oceaan en de hoogte van het landschap.

  Verkeer


  Frankrijk is prima bereikbaar met auto, vliegtuig of trein. Ga je met de auto, houd er dan rekening mee dat in het grootste deel van Frankrijk de vakantie eind juli - begin augustus start. Samen met alle buitenlands vakantieverkeer levert dat enorme files op.
  De drukste zaterdagen, worden daarom zwarte zaterdagen genoemd. Voor 2010 zijn dat 31 juli, 7 en 21 augustus. De andere zaterdagen in juli zijn ook zéér druk. Voor meer informatie zie de verkeersdrukte-kalenders van de ANWB.

  tolwegen in Frankrijk

  Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven (péage). Bij de tolpoortjes kun je contant of met creditcard betalen (geen pinpas), en abonnementhouders kunnen langs speciale poortjes.

    contant of creditcard
    alleen creditcard
    abonnementhouders

  In Frankrijk is het verplicht om een reflecterend veiligheidshesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. De bestuurder en ook alle inzittenden van de auto moeten het hesje dragen zodra zij bij pech of een ongeval buiten de auto zijn.

  Eten en Drinken


  Natuurlijk is Frankrijk beroemd om de wijn, kaas en het eten. Per regio vind je andere wijnsoorten en lokale specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde wijnen uit de Bordeaux- en Bourgognestreek, aan Champagne en Cognac uit de gelijknamige regios, en aan de Bouillabaisse-vissoep uit Marseille, de Oesters uit Normandië of Tripe de Boeuf.

  Belangrijke Vakantie Links


   De officiële website van vakantiebestemming Frankrijk
   Frankrijk-informatie van de ANWB
   Wikitravel over Frankrijk