Peuter- en kleuterweken op campings in Europa

 6 Juli 2024   Huurtent

Wat verandert er veel als je van een vakantie met twee naar een vakantie met drie gaat. Wat gaat het worden, vliegen of met de auto? Wordt het vakantie in het hoogseizoen? Zolang je nog niet aan schoolvakanties vastzit kun je natuurlijk kiezen voor een vakantie in het voor- of najaar (wel zo voordelig).

Of wordt het kamperen met kinderen?

Gaat dat een uitdaging worden? Nee hoor meestal is het één groot avontuur van de hele dag buiten spelen en dan ’s avonds voldaan en moe je bed in en slapen. Wij hebben op huurtent.nl zelfs diverse campings waar in de maanden juni en/of september speciale kleuter- en peuterweken worden aangeboden.

Kind blij, ouders blij

Er worden hier dan vaak diverse leuke activiteiten aangeboden waar de kleintjes van smullen. Voor de kleine dierenliefhebbers zijn er vaak
knuffelmomenten met de dieren op de camping en de zwembaden op deze campings zijn veelal verwarmd en soms zelfs extra verwarmd. De accommodaties (veelal glamping) staan vaak op ruime plekken en er zijn kleine speeltuintjes verspreid over de camping of juist centraal. Verder kun je op enkele campings aanschuiven aan de table d’hôtes, waar het kindermenu er heel aantrekkelijk uitziet (soms zelfs gratis is onder de 4 jaar) en de ouders extra verwend worden.

Wij lichten graag wat campings uit voor de jonge gezinnen die voor zo’n relaxte vakantie kiezen:

1. De peuter- en kleuterweken op Domaine La Mathonière, Auvergne

Ons huurtent-team is hier zelf in juni gaan ontdekken wat de peuter- en kleuterweken inhouden en zij waren meer dan blij verrast. De peuter- en kleuterweken op deze camping zijn in juni en september. Om te beginnen is volgens ons huurtent gezin Domaine de la Mathonière een glimmende parel in een prachtige groene omgeving. En dat alles op slechts 7 uurtjes rijden van Nederland. Met recht een bijzonder plekje in de Auvergne.

peuter- en kleuterweken op domaine la Mathoniere


Verdere bevindingen: deze camping is op een fijne relaxte manier ingericht voor de kleintjes. Centraal tussen de safaritenten ligt een fijne kindvriendelijke speeltuin, hier kunnen de kinderen lekker samen spelen. Ouders kunnen vanaf hun luxe ingerichte lodgetent de kinderen in het oog houden.

Verder is het zwembad extra verwarmd (30 graden). En één keer per week zijn vooral de vaders en kinderen helemaal in hun element want ze mogen aanschuiven bij het grote kampvuur. Het hoogtepunt voor veel jonge ouders is toch wel de table d'hôtes (2x per week) die pas geserveerd wordt als kinderen gegeten hebben en nog wat spelen of liggen te slapen, wat een feest.

(tip van het huurtent-team: bij minder weer zeker het Museum of Populair Music in Montluçon bezoeken. Een interactief muzikaal museum, leuk voor kleintjes, ouders en grootouders.)


2. De baby- en peuterweken op Domaine des Lilas, Auvergne

Op dit plekje in de Auvergne, een autovrije minicamping, staan ook de maanden juni en september in het teken van de allerjongste gasten en hun ouders. Elke ochtend worden op Domaine des Lilas de dieren samen gevoerd en kinderen mogen uiteraard een handje helpen. Verder wordt ook hier het zwembad extra verwarmd, dat wordt lekker spelen en spetteren bij mooi weer. Je logeert hier in leuke safaritenten en je maakt gebruik van het vernieuwde sanitair gebouw dat op loopafstand staat.

De baby- en peuterweken op Domaine des Lilas, Auvergne


3. De baby- en peuterweken op Camping Vallée de Lignac, Centre-Val de Loire

Een kleine kindvriendelijke glampingcamping ten noorden van Limoges waar je logeert in mooie safaritenten of misschien wel een Gîte. Er is een verwarmd zwembad met peuterbaden. Op het terras met uitzicht over de vallei, kan je genieten van table d’hôtes, plat du jour, pizza’s uit de steenoven en lekkere drankjes. Op deze camping worden ook speciaal voor jonge gezinnen, in de maanden juni en september, leuke voordelige kleuterweken aangeboden. Heb je geen zin om te koken? Schuif lekker aan voor een heerlijke plat du jour. Aan de kinderen wordt ook gedacht, zij worden verwend met heerlijke hapjes. Kinderen van 0 tot 4 jaar eten met de table d’hôtes en plat du jour zelfs gratis mee!

De baby- en peuterweken op Camping Vallée de Lignac, Centre-Val de Loire


4. Baby- en Peuterweken op Camping Moulin des Jarasses, Creuse

Wat een fijne relaxte camping, mooie safaritenten (Vodatent), fijne familiedouches, het bos, het beekje en de table d’hôtes, een heerlijke plek dus om herinneringen te maken. Ook hier kunnen ouders zich laten verwennen tijdens de baby- en peuterweken in juni en de eerste week van september. Het zwembad op camping Moulin des Jarasses is extra warm, kinderen t/m 4 jaar eten gratis mee, terwijl ouders zich lekker laten verwennen bij de table d’hôtes (speciale peuter-eettijden). Er zijn vaak veel vriendjes om mee te spelen en genoeg speelgoed en speeltoestellen om je geen moment te vervelen. En dat alles tegen laagseizoen tarief.

Baby- en Peuterweken op Camping Moulin des Jarasses, Limousin


5. De Bob & Babet Kampeerpretdagen op vijfsterrencamping de Kleine Wolf, Overijssel

Hier vinden in de maanden mei, juni en september de Bob & Babet Kampeerpretdagenplaats. Dat betekent leuke activiteiten voor de kleintjes zoals peuterzwemmen, verkleden, dreumesdansen, dieren voeren en er wordt voorgelezen. En dat alles op een kindvriendelijke camping in het Vechtdal met een verwarmd binnen- en buitenbad, een zwemmeer en een indoor speelparadijs. Deze camping is niet voor niets uitgeroepen tot “camping van het jaar 2024”in categorie “fijnste familiecamping met zwembad en waterpret” door de ANWB.

De Bob & Babet Kampeerpretdagen op vijfsterrencamping de Kleine Wolf, Overijssel


6. Baby- en peuterweken op Charme camping Hartje Groen, Noord-Brabant

Op deze groene camping in de Maashorst, bij het plaatsje Schaijk, worden ook speciale baby- en peuterweken voor jonge gezinnen aangeboden. Heerlijk om deze groene plek in Brabant een weekje te mogen delen met andere jonge gezinnen. Er worden leuke activiteiten aangeboden voor de jongste gasten. Wat dacht je van muziek op schoot, peuter yoga of een avonturen speurtocht door het bos? Deze vakantieweken vinden meestal eind juni/begin juli plaats. Zet deze camping zeker in je agenda voor het voorjaar 2025!

Peuterweken Hartje Groen, Noord Brabant


Anderen lazen ook onze blogs over  kinderenkindvriendelijkkindercampingkleinkleuterwekentipsNoord-BrabantAuvergne