Camping aan Gardameer
Kleinschalige camping, privestrandje
Watersport: surfen, zeilen, waterskien
Gardaland (40km.)
Uitzicht op het meer en Rocca di Manerba
Speeltuin voor de kinderen

Boeken op camping La Gardiola? Kies hier verblijf en organisatie:

 STAANPLAATSEN

Over camping La Gardiola, Gardameer

De kleine en compacte camping Village La Gardiola ligt direct aan de oevers van het Gardameer, in een bijzonder prettig en rustig gebied "Golf van Manerba" genoemd. De camping is gelegen op een stuk grond bestaande uit terrassen welke met gras bedekt zijn, op 1 km ligt San Felice del Benaco en 2,5 km het centrum van Manerba. Het is de perfecte camping voor iedereen die er van houdt om in alle rust een boek te lezen. De stad San Felice ligt op slechts 1 kilometer afstand en Manerba del Garda ligt op 2,5 kilometer afstand. Camping La Gardiola heeft een geweldig uitzicht op het eiland Isola dei Conigli en de rots van Manerba.

Vanaf de camping loop je zo naar het meer waar je een kiezelstrand vindt. Op de camping zijn meerdere voorzieningen. Je vindt er o.a. een kiosk voor je dagelijkse krant, een speeltuin en goede sanitaire voorzieningen. Voor een ijsje of snack kun je bij de bar terecht en vanaf het terras bij de bar heb je een mooi uitzicht over het meer. De perfecte camping voor jonge gezinnen of stellen. Op het Gardameer kun je natuurlijk diverse watersporten beoefenen.

De camping is een ideale uitvalsbasis voor vele excursies. Zo kun je een bezoek brengen aan de arena van Verona waar in de zomermaanden opera’s worden opgevoerd. Het schiereiland aan de zuidpunt van het Gardameer, met de plaats Sirmione, is tevens de moeite waard. Hier vind je het 13de eeuws Castello Scaligero, de Grotte di Catullo en de eeuwenlang bekende zwavelbronnen. Een andere schitterende excursie is een bezoek aan Isola del Garda. Een eiland van zeldzame schoonheid met een rijke geschiedenis. Op het zuidelijke deel staat een imposant paleis uit de 20ste eeuw met aan de voet brede terrassen en tuinen die aflopen in het meer. Natuurliefhebbers kunnen wij aanbevelen het Sigurta-park te bezoeken.

Bij Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping La Gardiola!

In de omgeving van camping La Gardiola

 Caneva World

Een van de grootste waterparken in Italië is Caneva World. Zowat direct aan het Gardameer gelegen, zuidelijk van het plaatsje Lazise. Het park bestaat uit twee delen, Aqua Paradise en Movieland. Het Aqua Paradis bestaat uit glijbanen, watervallen en wildwaterbanen. In Movieland kun je spannende shows en diverse stuntvoorstellingen bijwonen.

 

 Verona

Niet ver van het Gardameer vind je de stad Verona, Een stad die zijn bekendheid vooral te danken heeft aan de Opera. Op het grootste plein Piazza Bra ligt deze Romeinse Arena. Mocht je Verona bezoeken, kijk dan of je een van de opera's (Aida, Carmen, Il Trovatore, La Traviata etc) die in de maanden juli/augustus, 4 tot 5 keer per week worden uitgevoerd, kunt bijwonen. Ook kun je in Verona het huis van Giulietta (Romeo en Julia) bezoeken.

 

 Gardaland

Gardaland in Castelnuova del Garda is het grootste en meest populaire attractiepark in Italië. Behalve het themapark is er hier ook een theater waar Broadwaymusicals worden opgevoerd. Er zijn zo'n vijftig verschillende attracties in het park, waarvan de populairste zijn: "Magic Mountain", "Sequoia Adventure", "Fuga da Atlantide" ,Magic House, "Raptor" en "Blue Tornado".

Het 55 ha grote park omvat ook nog een groot kinderthemaland genaamd "Fantasy Kingdom", met de parkmascotte Prezzemolo in de hoofdrol.

 

Locatie camping La Gardiola, Gardameer

GPS: 45.5778, 10.5543
±1164 km vanaf Utrecht

dubbelklik op camping-icon voor campinginfo

Vergelijkbaar in de regio


Boeken op La Gardiola

Op Camping La Gardiola worden de volgende accommodaties verhuurd:
Stacaravans worden hier verhuurd door De Jong Intra en Suncamp. Staanplaatsen voor eigen tent of caravan worden aangeboden door Suncamp.