Zoek camping, plaats, trefwoord(en):

huurtent.nl - bungalowtenten en stacaravans

Kampeervakantie in stacaravan of tent in Oostenrijk

Kies een regio op de kaart of uit de lijst:

Ook veel gezocht in Oostenrijk:

 • Regios Oostenrijk
 • Toeristische informatie Oostenrijk

 • Top 10 campings in Oostenrijk
 • Toeristische informatie Oostenrijk

  Oostenrijk is fantantisch voor de vakantie in de zomer, vooral door de natuur en mogelijkheden in de bergen. Bijna tweederde van het land bestaat uit de Alpen, en het overige gebied is het stroomgebied van de Donau. Zoek je een camping in de bergen dan vind je die vooral in het oosten (Tirol, Karintië, Salzburgerland), in Burgenland en rond Wenen zit je in een veel vlakker gebied.

  Oostenrijk is twee keer zo groot als Nederland maar heeft maar de helft zoveel inwoners, vandaar de rust en ruimte! Bovendien is er een rijk cultureel heden en verleden. De bergen bieden uitgestrekte vergezichten en vele bergen, meren en weiden geven je een enorm vrijheidsgevoel. De Oostenrijkers zijn zeer vriendelijk en gastvrij en er is voor iedereen wel wat te beleven. In de zomer vooral wandelen, fietsen, watersporten, kuren en culturele bezienswaardigheden bezoeken.  de Alpen in Oostenrijk

  De meest favoriete regios voor de zomervakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle campings met verhuur van stacaravans en/of bungalowtenten in die regio.
   - Karintië
   - Tirol

  Wil je naar Wenen, dan kun je je camping makkelijk uitzoeken op onze themapagina:
   - Campings in de buurt van Wenen

  Vakantie en Kamperen


  Kamperen in Oostenrijk is een bijzondere belevenis. De temperaturen zijn niet al te hoog, maar het uitzicht op de begen is overweldigend, en geeft een ongekend gevoel van ruimte en vrijheid. Oostenrijk nodigt dan ook uit voor een aktieve vakantie.

  Het is makkelijk om een stacaravan of tent/bungalowtent te huren via een van de vele organisaties, omdat die de afspraken met de camping al gemaakt hebben, en je voor vragen dan meestal in je eigen taal terecht kan.

  Klimaat


  Oostenrijk heeft een gematigd Middeneuropees klimaat en kent verschillende weertypes. Temperatuur en neerslag zijn dus sterk afhankelijk van de ligging en hoogte van bepaalde gebieden.

  In de Alpenregio's heerst een hooggebergteklimaat; de zomers zijn er kort en fris, terwijl de winters lang en sneeuwrijk zijn. In de Alpendalen, zoals bijvoorbeeld in het obere Inntal, heerst er een milder klimaat met minder neerslag. In de rest van het land heerst een overgangsklimaat, met voornamelijk een zeeklimaat in het westen en een landklimaat in het zuid-oosten. Zo kun je in in Karintië en een deel van Stiermarken vaak van heerlijke temperaturen genieten! Zie hieronder de gemiddelde temperaturen in Karintië.

  temperatuurverloop in Karintië

  Verkeer


  De wegen in Oostenrijk zijn in het algemeen zeer goed. De belangrijkste verkeersregels zijn dezelfde als in Nederland en de andere Europese landen. Voor het rijden op de snelwegen en autowegen (A- en S-wegen) is een autobahnvignet nodig, die je bij de ANWB of aan de grens kan kopen. Ook voor passen en tunnels moet vaak nog tol betaald worden.
  De maximale snelheid op autosnelwegen is 130 km/u, op autowegen 100 km/u, en binnen de bebouwde kom 50 km/u.

  Voor meer informatie over vvakantiedrukte zie de verkeersdrukte-kalenders van de ANWB.

  Eten en Drinken


  De Oostenrijkse plattelandskeuken bestaat vooral uit zware gerechten: vlees met aardappelen, pasta of rijst. Er wordt veel gewerkt met spek(vet), room, deeg, bloem, uien en knoflook. Ook word er (te) veel zout gebruikt, maar er is wel een trend om lichter te koken.

  In tegenstelling tot de Duitse buren verkiezen de Oostenrijkers rundvlees boven varkensvlees. De echte Wiener Schnitzel wordt dan ook van kalfsvlees gemaakt. Gekookt en gestoofd rundvlees worden met rijke sauzen geserveerd. Weense worstjes enh Frankfurters hebben wel varkensvlees door het rundvlees gemengd. In het seizoen kun je overal wild bestellen. Een goede Fasan in Speckhemd of een Montafoner Hirschrücken (hertenrug) is een ware lekkernij.

  Oostenrijkse kaffee und Sachertorte

  Oostenrijk is ook een koffieland. De koffiehuizen (Kaffee und Kuchen) zijn vermaard en koffie wordt er besteld op vele manieren: als een Brauner, een Einspänner of een Kleine Goldener (mokka met melk), bijvoorbeeld. Als je in Wenen bent, bestel dan ook de Sachertorte, die hoort er bij.

  Belangrijke Vakantie Links


   De website van het Oostenrijks toeristenburo
   Oostenrijk-informatie van de ANWB
   Wikitravel over Oostenrijk