Zoek camping, plaats, trefwoord(en):

huurtent.nl - bungalowtenten en stacaravans

Stacaravans en ingerichte tenten in Duitsland

Zoek je een camping met stacaravans of tenten te huur in Duitsland? Hier vind je een overzicht van alle campings in Duitsland. Duitsland is een prachtig, verrassend en betaalbaar doel voor een korte of langere vakantie. Bovendien hoef je niet ver te rijden. Het land is zo groot en afwisselend, dat ieder er iets van zijn gading vindt. De mogelijkheden voor een kampeervakantie zijn net zo uitgebreid als het land groot is. Kies voor een strandvakantie aan de kust, of een wandelvakantie in het Zwarte Woud, een dichtbijvakantie in de Eifel, of een cultuurvakantie in het voormalige Oost-Duitsland.

In Duitsland hoef je niet ver te zoeken naar kwaliteit. De Duitse gründlichkeit is welbekend en je kunt er van uitgaan dat de stacaravans en tenten in orde zijn.

» Kies een regio op de kaart of uit de lijst:

 • Regios Duitsland
 • Toeristische informatie Duitsland

 • Toeristische informatie Duitsland

  Duitsland is een prachtig, verrassend en betaalbaar doel voor een korte of langere vakantie. Bovendien hoef je niet ver te rijden. Het land is zo groot en afwisselend, dat ieder er iets van zijn gading vindt. De mogelijkheden voor een kampeervakantie zijn net zo uitgebreid als het land groot is. Kies voor een strandvakantie aan de kust, of een wandelvakantie in het Zwarte Woud, een dichtbijvakantie in de Eifel, of een cultuurvakantie in het voormalige Oost-Duitsland.

  In Duitsland hoef je niet ver te zoeken naar kwaliteit. De Duitse gründlichkeit is welbekend en je kunt er van uitgaan dat de stacaravans en tenten in orde zijn.  Kies bijvoorbeeld voor de Eifel, met zijn bossen en heuvels, is een ongerepte streek tussen de Rijn en de Moezel. Hier vind je een uitgebreide keuze aan oude stadjes en dorpen, romantische burchten, wouden en vulkaanmeren. Ideaal voor een relax vakantie, om te wandelen of te mountainbiken. Vanaf Venlo is het minder dan twee uur rijden naar de Eifel.

  Het Harzgebergte, het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, is een prachtig, bosrijk gebied met een sterk wisselend karakter. Het westen heeft een ruig berglandschap met moerassen, steile bergwanden en schilderachtige stuwmeren. Het noorden en de hooggelegen streken hebben voornamelijk sparrenbossen.

  burcht in Duitsland

  Het Zwarte Woud (Schwarzwald) is een dicht bebost gebied in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens. Het is een streek bedekt met donkere sparren- en dennenbossen, heldere stroompjes en watervallen, houten boerderijen en uitbundige klederdracht. Hier zijn de sprookjes van Grimm ontstaan. Het Zwarte Woud is een klassiek vakantiegebied in Duitsland, vergelijkbaar met de Veluwe in Nederland.

  Klik hieronder voor een lijst met campings met verhuur van stacaravans en/of bungalowtenten in deze regios.
   - Eifel en Sauerland
   - Zwarte Woud (Baden-Württemberg)
   - Harz (Niedersachsen)

  Kamperen en Vakantie


  Campings in Duisland zijn in het algemeen uitstekend en voldoen aan de eisen van de Duitsers, omdat die vooral in het eigen land kamperen. Met zo'n uitgebreid en afwisselend landschap kun je dan ook alle kanten op; van het rustige noorden tot de centrale hoogland met zijn kastelen tot de Beierse Alpen in het zuiden.
  Het is makkelijk om een stacaravan of tent/bungalowtent te huren via een van de vele organisaties, omdat die de afspraken met de camping al gemaakt hebben, en je voor vragen dan meestal in je eigen taal terecht kan.

  Klimaat


  Het Duitse klimaat varieert van een gematigd zeeklimaat in het noorden tot een hooggebergteklimaat in het uiterste zuiden aan de grens met Oostenrijk. Dankzij de Föhn-wind is het vooral in het zuiden warmer dan je zou verwachten op deze breedtegraad.

  klimaat in Duitsland

  Gemiddeld is het in juli in Duitsland rond de 22 graden. Warmer is het richtig het zuiden in Karlsruhe en Stuttgart met 25,5 graden. Het oosten en de dalen in het zuiden zijn ook redelijk warm met temperaturen net iets boven de 23 graden. 's Nachts koelt het af tot zo'n 12 tot 14 graden.
  Hou er rekening mee dat de temperatuur in Duitsland gemiddeld vergelijkbaar is met Nederland, maar dat het op de heuveltoppen een stuk koeler is dan in de lagere gebieden.

  Verkeer


  De Duitsers zijn de uitvinders van de autosnelweg (Autobahn) en het netwerk en de bewegwijzering zijn dan ook uitstekend. Ook het dichte net van 2- of 4-baans 'Bundesstrassen' is prima.
  De Duitser is erg trots op zijn auto en de kosten van een auto zijn veel lager dan in Nederland. Vandaar dat je op de Duitse wegen veel grote en snelle autos tegenkomt, of die je met enorme snelheid inhalen.

  Op de Autobahn is de maximum snelheid op veel plaatsen tegenwoordig 130, maar soms ook onbeperkt. Hou er wel rekening mee dat je altijd 50% of meer aansprakelijk bent bij ongevallen waarbij je meer dan 130 km/u hebt gereden, ook als je niet de schuldige bent...

  Bundesstrasse in Duitsland

  Voor informatie over de verwachten verkeersdrukte zie de verkeersdrukte-kalenders van de ANWB.

  Eten en Drinken


  De Duisers staan vooral bekend als grote liefhebbers van allerlei soorten worsten. Stevige eters doen zich tegoed aan bloed- en leverworst, en overal vind je standjes met Bockwurst of de pittige Curywurst. Op de menukaart zal vlees nooit ontbreken, en elke streek heeft zijn eigen favoriet.

  Duitse bieren

  Bier en wijn zijn volop te vinden. Er worden zo'n vijfduizend verschillende bieren verkocht, en ook hier geldt weer dat elke streek zijn eigen favoriete biersoort heeft. Het voormalige 'Reinheitsgebot' voor het zuiver brouwen van bier wordt vooral nog als marketinginstrument gebruikt.

  Wijn is ook een Duitse specialiteit. De Duitse wijnen zijn in het algemeen fris en fruitig, en vooral de witte wijnen zijn beroemd. Denk aan Gewürztraminer en Eiswein.

  Belangrijke Vakantie Links


   De officiële toerisme-website van Duitsland
   Duitsland-informatie van de ANWB
   Wikitravel over Duitsland