Doe mij maar een caravan met sauna en hot tub

 28 April 2015   Femke

De vriendin van mijn buurvrouw zegt te gaan voor de combinatie simpel peuterbadje - uitdagend buitenbad met minimaal vier glijbanen. De broer van de buurman wil als eerst het campingrestaurant en het voetbalveldje afvinken, terwijl voor zijn vrouw geldt dat een camping zonder privé sanitair de selectie niet doorstaat. Zwembaden, restaurant, speelveldje, goed sanitair… tot nu toe krijg ik precies de antwoorden die ik verwacht had op mijn vraag ‘Waar let je op bij het boeken van een camping?’. Totdat de jarige buurvrouw zelf zich - tussen een rondje kaasblokjes en bitterballen - in het gesprek mengt. Zij blijkt op totaal andere zaken te letten.


Is er een sauna, beautysalon of wellness center? Kan ik mijn thalassotherapie wel voortzetten aan de Spaanse costa? Op een of andere manier zijn het geen standaardvragen die in mij opkomen bij de jaarlijkse zoektocht naar dé perfecte camping. Mijn buurvrouw doet het echter niet voor minder, vertelt ze me. “Op vakantie wil ik in elk geval een uitgebreide spa met sauna’s, hot tubs en kruidenbaden. Na een jaar hard werken snak ik naar een hot stone massage en een schoonheidsbehandeling. Een vakantie zonder massage, hammam of solarium is voor mij eigenlijk geen vakantie”, zo luidt haar antwoord. Zo heb ik het nog nooit bekeken, bedenk ik als ik een paar uur later in mijn bedje lig. Ik kijk eigenlijk vooral naar de kindvriendelijkheid, de zwembaden, de omgeving en de accommodatie. De rest zal me een zorg zijn. Vooruit, het sanitair vind ik ook belangrijk, maar faciliteiten als hypnotherapie en een Turks stoombad stonden tot nu toe niet op mijn campingchecklist.

wellness op de camping


Don’t get me wrong. In het dagelijks leven vind ik het werkelijk heerlijk om de drukke boel even de boel te laten. Ondanks mijn traumatische allereerste saunaervaring (met dank aan mijn ouders die me als 9-jarig meisje mee de campingsauna in sleepten), ben ik de hitte en het optimale ontspannen na al die jaren enorm gaan waarderen. Meerdere keren per jaar check ik een dag in (of uit, het is maar hoe je het bekijkt) en lig ik te zweten op een houten bankje terwijl het buiten koud is, regent of sneeuwt. Maar naar de sauna gaan als het buiten 30 graden is? Terwijl de pittoreske dorpjes in Toscane of de Dordogne klaar zijn om door mij ontdekt te worden en ik eindelijk tijd heb om eens uitgebreid met mijn kinderen te spelen? Dat hoeft voor mij niet direct. Vakantie is voor mij al ontspanning an sich en de spanningen glijden ook in het iets drukkere buitenbad wel van me af.

Hoe zit dat met de gemiddelde kampeerder? De campings met uitgebreide wellnessfaciliteiten schieten als paddestoelen uit de grond. Blijkbaar is er dus een groot aantal vakantievierders dat ook op de camping gaat voor de ultieme me-time. Ik link een luxe spa overigens eerder met een vijfsterrenhotel dan met een camping, maar mijn gedachten zijn hopeloos ouderwets. Anno 2015 bieden diverse organisaties, zoals Eurocamp , Vacanceselect Wellness voorzieningen op diverse campings aan. Misschien moet ik komende zomer ook eens een camping als Le Vieux Port in de Aquitaine proberen? Juist ook op de camping aandacht geven aan lichaam en geest. Ik zal het morgen eens voorstellen aan mijn zoons. Geen gamecenter, maar een wellnesscenter. Wat kan zo’n verjaardag met mensen die je niet goed kent toch verfrissend zijn.Anderen lazen ook onze blogs over  belevingcampingvakantieaccommodatiegezond

Recente blogs

 • Holten en Markelo, plaatsen voor bezinning
 • Vakantie? Dé perfecte tijd voor een ‘digital detox’!
 • Huren op de camping, kindvriendelijk kamperen
 • Zomervakantie op de boerderij in Nederland, Engeland, Frankrijk en meer?
 • Almelo; “Ik wil . . .” en “verspringend verkeerslicht”
 • Kamperen, glamperen is hot en sexy
 • Duinrell-nieuws: Indoor Kids Waterpark Playa, de Triton, nieuwe Duingalows.
 • 11 andere manieren om je was te drogen op de camping
 • De vier van Andalusië!
 • In Frankrijk ook een milieusticker voor buitenlandse kentekens
 • Koko heeft leuk glampingnieuws!
 • Delden, een voorbeeld van het nijvere Twente
 • De Kempen, een kar die ratelt op de keien
 • Denekamp, een grensgeval
 • Wie slim is, boekt nu al zijn vakantie voor de zomer van 2018
 •  
 • Alle blogs over...

  2016  -  2017  -  2018  -  aan rivier  -  accommodatie  -  Achterhoek  -  actie  -  Adriatische kust  -  agriturismo  -  airstream  -  Al Fresco  -  algemeen  -  Almelo  -  Andalusie  -  Atomium  -  attracties  -  autoslaaptrein  -  Auvergne  -  awards  -  Azelo  -  baby  -  bamping  -  barbecue  -  Barcelona  -  Beekse Bergen  -  beleving  -  België  -  beschikbaar  -  bezienswaardigheid  -  Béziers  -  Boedapest  -  boerderijcamping  -  Bourgondië  -  Brabant  -  breakdance  -  Bretagne  -  Brussel  -  Camp2Relax  -  camping  -  camping onder de zon  -  campingwinkel  -  Canvas Holidays  -  caravan  -  Carnaval  -  charmecamping  -  citytrip  -  Corsica  -  Costa Brava  -  Costa Dorada  -  Côte d’Azur  -  dans  -  De Wit  -  Deventer  -  digitaal  -  Dordogne  -  Douro  -  Drenthe  -  Duitsland  -  eenoudercamping  -  eenoudervakanties  -  eiland  -  Elzas  -  eten  -  Eurocamp  -  fietsen  -  Florence  -  fotos maken  -  Frankrijk  -  Gardameer  -  geld  -  gezond  -  GlamLodge  -  glamping  -  glampingdorpen  -  Groningen  -  GustoBaby  -  Haarlem  -  handicap  -  herfst  -  herfstvakantie  -  Hongarije  -  hoogseizoen  -  huisdieren  -  hunebed  -  huurtenten  -  Ijssel  -  infographic  -  internet  -  Iseo  -  Istrië  -  Italië  -  Jura  -  kamperen  -  Kempen  -  kinderen  -  kindvriendelijk  -  kleding  -  kokoholidays  -  korting  -  Kroatië  -  kunst  -  Lago Maggiore  -  Languedoc-Roussillon  -  Limburg  -  Limone sul Garda  -  Lissabon  -  Ljubljana  -  lodgetent  -  Londen  -  Luxemburg  -  Marais de Poitevin  -  meivakantie  -  MiFi  -  Milaan  -  Minho  -  museum  -  nagenieten  -  najaar  -  Narbonne  -  Nederland  -  Nederlandse kust  -  nieuw  -  nieuws  -  Noord-Holland  -  Normandie  -  onderweg  -  online  -  Oostenrijk  -  Ootmarsum  -  organisaties  -  outdoor  -  overijssel  -  Paasvuur  -  pamping  -  Parijs  -  Portugal  -  Praag  -  pretpark  -  Razzamatazz  -  recepten  -  regenjas  -  regios  -  regio's  -  reizen  -  Rent-a-Tent  -  Rome  -  rondreis  -  safaritent  -  samengesteld gezin  -  Sardinië  -  Selectcamp  -  show  -  Sicilië  -  siepels  -  Spanje  -  sport  -  stacaravan  -  stadswandeling  -  steden  -  strand  -  strandhuisje  -  Tendi  -  tenttrailer  -  tentvakantie  -  Texel  -  tiener  -  tips  -  toercaravan  -  top 10  -  top5  -  Toscane  -  Tour de France  -  trends  -  Trentino  -  twente  -  Vacanceselect  -  vakantie  -  vakantie boeken  -  vakantieparken  -  vakantiewoning  -  Vendée  -  verkeer  -  verslag  -  voorbereiding  -  voorjaar  -  voorpret  -  vrienden  -  vroegboekkorting  -  wandelen  -  waterpark  -  watersport  -  wellness  -  Wenen  -  wifi  -  winter  -  Zaanse Schans  -  zee  -  Zeeland  -  zonder kinderen  -  Zuid-Frankrijk  -  Zuid-Holland  -  zwembad